Zamek Joannitów jest bez wątpienia główną atrakcją turystyczną Łagowa – Perły Ziemi Lubuskiej, położonej zaledwie 50 km od granicy i 130 km od Berlina. Budynek wzniesiony w XIV wieku na przesmyku dwóch jezior, na wzgórzu, pośród bukowych lasów Łagowsko – Sulęcińskiego Parku Krajobrazowego.
Zapraszamy na niezwykły Bal Sylwestrowy!
wykwintne, całonocne menu
wódka 0,7 l oraz szampan na parę
napoje bezalkoholowe
muzyka od lat ’80 po współczesne hity
niespodzianki
Cena: 1000 zł za parę
Istnieje możliwość noclegu, koszt 200 zł za pokój dwuosobowy z noworocznym śniadaniem.
Menu
Krem serowo-porowy z sufletem łososiowym
*Dania główne:
Pieczyste – kaczki, gęsi, perliczki z konfiturami z żurawin i brzoskwiń
Pieczeń z sezonowanej wołowiny z kremem chrzanowym
Szkocki łosoś z pikantną ciecierzycą
Mix sałat z grapefruitem, mango oraz chili
Pieczone buraki z imbirem
Karmelizowane marchewki z kardamonem
Gnocchi, ryż z warzywami
*Bufet z zimnymi przekąskami:
Udziec wędzony
Karkówka faszerowana po myśliwsku
Indyk w maladze
Deska wędlin gatunkowych
Tatar wołowy z kaparami i marynowanymi grzybkami
Ryby wędzone – sielawa, węgorz, lin z sosami
Śledzie w sosie gorczycowym
Owoce morza – homary, raki, krewetki
Deska serów gatunkowych
Pasztet serowo – warzywny
Sałatka z owocami morza
Sałatka egzotyczna z kurczakiem, owocami i sosem jogurtowym
Sałatka z wędzonym indykiem, ryżem oraz ananasem
Sałatka z makaronem, wędzonym boczkiem, pestkami dyni i słonecznika
Marynaty z zamkowej spiżarni
Pieczywo mieszane, masło
*Dania ciepłe w nocy:
Prosię faszerowane pieczone w chlebie
Bażant pieczony
Barszcz czerwony z pasztecikiem
*Bufet deserowy:
Ciasto czekoladowe z wiśniami
Tort bezowy
Sernik Królowej Danuty
Staropolski makowiec
Desery: babeczki waniliowe z sosem malinowym, musy owocowe, czekoladowe
Owoce sezonowe
Artykuł sponsorowany